TerraVitaal voor een beter leven.

        

Behandelingen/ Werkvormen

Acupressuur met Pointer van Jadesteen

Nieuwe holistische behandeling: acu-POINT-tuur:

Sinds 2001 werk ik al holistisch met mensen en in de loop der jaren is daar steeds meer verdieping middels diverse (HBO) studies bijgekomen. In mijn praktijk geef ik voetreflexbehandelingen, Guasha en voedingsadvies en inzicht in waar klachten vandaan komen en hoe dit te veranderen.

Wat mijn werkvormen gemeenschappelijk hebben is dat ik behandel via acupunctuurpunten over het gehele lichaam. Ik heb alle behandelvormen gecombineerd tot een nieuwe vorm die vergelijkbaar is aan de acupunctuur, alleen zonder naalden.
Ik werk dan ook op een ander level dan met naalden wordt geprikt.

In je leven is de kans groot dat je 'vastloopt' en dat gebeurt een tijd onbewust misschien, totdat het zich gaat uiten in lichamelijke (pijn) of geestelijke klachten (gewoon niet lekker in je vel zitten).
Deze "gestagneerde energie" geeft op vele gebieden diverse klachten tot aan wat wij ziekten noemen aan toe.
Deze nieuwe werkwijze is echter een zeer oude methodiek afkomstig uit China, waarbij met een jadesteen meridiaanbanen, acupuntuurpunten, weefsels en organen; kortom het gehele lichaam wordt behandeld.
Acu-POINT-tuur is daarom een holistische methodiek waarmee de oorzaak wordt behandeld opdat de klachten verminderen of geheel opgelost worden.

Een behandeling stimuleert de organen en de bloedsomloop, het lymfesysteem wordt geactiveerd, er komt meer zuurstof in het lichaam en de weerstand wordt verbeterd. De acu-POINT-tuur methode vervangt zowel acupunctuur, de traditionele Chinese massage, bindweefsel- massage en vele andere Oosterse therapieŽn.
De jadesteen waarmee wordt gewerkt, staat in China voor innerlijke rust, energie en zelfgenezing.

Pijnloos
De behandeling is pijnloos in tegenstelling tot acupunctuur. CliŽnten ervaren deze vorm van behandelen als totale ontspanning en rust, wanneer de Pointer zijn werk doet. Vanuit de 5 natuurgeneeskundige principes, kijk ik naar de klachten en de oorzaak hiervan en zullen die specifieke gebieden worden behandeld.

Informatie en kosten/vergoeding:
Er vindt altijd een intakegesprek en anamnese voorafgaand aan de eerste behandeling plaats.
De kosten hiervoor staan vermeld onder tarieven/vergoeding.

De behandelingen zijn volgens een holistische benadering, maar zijn geen vervanger van de reguliere zorg. Blijf ten alle tijden onder behandeling van uw arts. Hij of zij kan het ziekteproces nauwkeurig in de gaten houden en volgen.
Doordat ik tevens de Medische Basiskennis op HBO nivo heb behaald, worden behandelingen volgens de 5 natuurgeneeskundige principes door veel zorgverzekeraars vergoed wanneer je een aanvullende verzekering hebt en je betaalt GEEN eigen risico.

TerraVitaal © Copyright 2019